CINEMA & CULTURAL EVENT PROGRAM FOR JULY 2019 AT ALLIANCE FRANCAISE BANGKOK

CINEMA & CULTURAL EVENT PROGRAM FOR JULY 2019 AT ALLIANCE FRANCAISE BANGKOK รายการภาพยนตร์และงานด้านวัฒนธรรม ประจำเดือน กรกฎาคม 2562

SPECIAL EVENT : EXHIBITION ON SCREEN
200 THB / 100 THB for Alliance Française Bangkok students and members

Vincent Van Gogh: a new way of seeing
90 นาที
เสียง : อังกฤษ | บรรยาย : ไทย

UK | 2015 | กำกับโดย David Bickerstaff | สารคดี

อาจบอกได้ว่าชีวประวัติของจิตรกรฟินเซนต์ ฟาน โคค เป็นหนึ่งในเรื่องราวที่น่าประทับใจผู้คนมากมาย และภาพยนตร์เรื่องนี้ได้ดำดิ่งลงไปในโลกอันน่าพิศวงของศิลปินผู้นี้ผ่านจดหมายโต้ตอบระหว่างฟินเซนต์ และน้องชาย พร้อมทั้งรวบรวมผลงานอันเป็นที่น่าจดจำกว่า 200 ภาพ ประกอบกับอรรถาธิบายโดยผู้ดูแลงานศิลป์จากพิพิธภัณฑ์ ฟาน โคค ณ กรุงอัมสเตอร์ดัม
Vincent Van Gogh: a new way of seeing
90 min
In English with Thai subtitles

UK | 2015 | Directed by David Bickerstaff | Documentary

Perhaps more than any other artist, Van Gogh’s life has long captured the imagination of storytellers. Delving deep into his fascinating and sometimes deeply troubled world comes this definitive, this award-winning documentary presents Vincent Van Gogh’s life, as exposed through the collection of the Van Gogh Museum in Amsterdam. A film that gives an intimate look at Vincent’s life through his brother, Theo Van Gogh’s letter collection, as well as the over 200 paintings he inherited after his brother’s death.

TRAILER: https://youtu.be/Met4y2WgwG0

SCREENING :
9/07/2019 18:30

Facebook: https://www.facebook.com/events/2423556384556287/

SPECIAL EVENT : EXHIBITION ON SCREEN
200 THB / 100 THB for Alliance Francaise Bangkok students and members

Munch
90 นาที
เสียง : อังกฤษ | บรรยาย : ไทย

UK | 2013 | กำกับโดย Ben Harding | สารคดี

ทุกคนรู้จัก เอ็ดเวิร์ด มุงค์ ในฐานะจิตรกรผู้สร้างผลงาน The Scream และผลงานตลอดชีวิตของเขาได้ตอกย้ำบทบาทของศิลปินผู้ได้รับการยอมรับระดับโลก
ภาพยนตร์สารคดีเรื่องนี้นำเสนอเบื้องหลังการจัดงานนิทรรศการรวมผลงานของมุงค์ ณ พิพิธภัณฑ์ Munch Oslo รวมถึงพาชมสถานที่สำคัญต่าง ๆ ในประเทศนอร์เวย์ ที่มีบทบาทสำคัญสำหรับในชีวประวัติของเขา ผ่านบรรยากาศช่วงสงครามโลกครั้งที่ 2

Munch
90 min
In English with Thai subtitles

UK | 2013 | Directed by Ben Harding | Documentary

Many know Munch as the man who painted The Scream, but his complete works are remarkable and secure his place as one of the world’s great artists. This documentary goes behind the scenes to show some of the process of putting the Munch Oslo museum exhibition’s together, as well as touring Norway to provide an in-depth biography of a man who lived from the mid-19th century right through to the German occupation of Norway in the Second World War.

TRAILER: https://youtu.be/wFbRmgpHt4c

SCREENING :
23/07/2019 18:30

Facebook: https://www.facebook.com/events/378342526124479/

SPECIAL EVENT : GERMAN FILM WEEK
100 THB (one price)

At Alliance Française from Wednesday July 10 to Sunday July 14.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1239857222864599/

Heidi
111 นาที
เสียง : เยอรมัน | บรรยาย : อังกฤษ และไทย

FR | 2003 | กำกับโดย Alain Gsponer, ร่วมแสดงโดย Anuk Steffen, Bruno Ganz, Quirin Agrippi | แนวผจญภัย, ดราม่า, ครอบครัว

หนูน้อยไฮดี้อาศัยอยู่กับป้าของเธอก่อนจะถูกส่งตัวไปอยู่กับคุณปู่จอมขวางโลกชื่ออัลเพอฮีที่บ้านชาวนาบนเทือกเขาอันหนาวเหน็บ ที่นั่นไฮดี้ปรับตัวกับโลกใหม่อันสวยงามและบริสุทธิ์ได้อย่างกลมกลืนจนไม่รู้สึกอยากจากไปไหน แต่คุณป้าของเธอกลับคิดว่าไฮดี้ควรจะได้เติบโตในครอบครัวที่ดีกว่านี้ ที่ซึ่งเธอจะได้เรียนหนังสือเพื่อเขียนอ่านได้ เธอจึงถูกส่งตัวไปแฟรงค์เฟิร์ตเพื่อไปอยู่กับครอบครัวของตระกูลเซเซมันน์ แต่การณ์กลับกลายเป็นว่าไฮดี้ต้องมาทำหน้าที่เป็นเพื่อนเล่นของหนูน้อยคลาร่าซึ่งเป็นอัมพาต เมื่อมาอยู่ในเมืองใหญ่ไฮดี้รู้สึกอึดอัด หงอยเหงา หดหู่ เอาแต่คิดถึงคุณปู่และบ้านบนเทือกเขาจนถึงกับมีอาการเดินละเมอทุกคืน ตอนนี้เองทุกคนจึงเข้าใจว่าไฮดี้ต้องกลับไปอยู่กับธรรมชาติอันแสนบริสุทธิ์บนเขาที่ซึ่งคุณปู่กำลังรอคอยเธออย่างใจจดใจจ่อ

Heidi
111 min
In Original version with Thai and English subtitles

SW/GE | 2015 | Directed by Alain Gsponer, with Anuk Steffen, Bruno Ganz, Quirin Agrippi | Adventure, Drama, Family

Heidi lives with her aunt but is sent off to the mountains to live with her stubborn grandfather Alpöhi. Heidi settles down amazingly quickly and is happy to stay there forever. Her aunt, however, changes her mind and decides it would be better if Heidi grew up in a more distinguished family where she could learn to read and write. Heidi is sent to live with the Sesemann family in Frankfurt, where she is expected to be a playmate for Klara, their paralysed daughter. But Heidi does not feel happy in the city. She misses life in the mountains and begins to sleepwalk. Eventually, everyone understands that Heidi really belongs in the Alps, where she is most eagerly awaited.

Supported by the Embassy of Switzerland in Thailand
TRAILER: https://youtu.be/C9cwfQxZFr0

SCREENING :
10/07/2019 19:00

SPECIAL EVENT : GERMAN FILM WEEK
100 THB (one price)

Egon Schiele: Death and the Maiden
115 นาที
เสียง : เยอรมัน | บรรยาย : อังกฤษ และไทย
AU/LUX | 2016 | กำกับโดย Dieter Berner, ร่วมแสดงโดย Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachner | แนวชีวประวัติ, ดราม่า, ประวัติศาสตร์

ในกรุงเวียนนา ช่วงต้นศตวรรษที่ 20 เอก็อน ชีเลอ ถือเป็นศิลปินหนุ่มที่ถูกวิพากษ์วิจารณ์มากที่สุดของยุค ด้วยผลงานภาพเขียนแนวอีโรติคมหาศาลของเขา เขาใช้ชีวิตอยู่อย่างหลงใหลในงานศิลปะที่ได้รับแรงบันดาลใจจากหญิงงามและจิตวิญญาณของยุคแห่งการล่มสลาย แกร์ตี น้องสาวของเขาถือเป็นแรงบันดาลใจแรกในการสร้างผลงานจิตรกรรม แต่ด้วยความไม่ชอบของเธอ เขาจึงคอยหาหญิงสาวคนใหม่ๆ มาเป็นแบบวาดรูปเสมอ ต่อมากุสตาฟ คลิมท์ เพื่อนศิลปินของเขาได้แนะนำให้รู้จักกับหญิงสาวผมแดงนามว่า วัลลี ทั้งคู่ดึงดูดกันและกันในเวลาต่อมาจนเกินกว่าแค่ความรักในศิลปะ ความสัมพันธ์ที่รุนแรงและลึกซึ้งได้เริ่มขึ้นจากผลงานของชีเลอ และคงอยู่เป็นรักอมตะในภาพเขียนชื่อ “Death and the Maiden” ของเขา (Official Website)

“ชีวิตศิลปินที่นำเสนอออกมาได้กลมกลืนเป็นเลิศ เผยภาพของกรุงเวียนนาช่วงหลังสงครามโลกครั้งที่ 1 ไว้ได้สมจริงอย่างยิ่ง”
(Wiener Zeitung)

Egon Schiele: Death and the Maiden
115 min
In Original version with Thai and English subtitles

AU/LUX | 2016 | Directed by Dieter Berner, with Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachner | Biography, Drama, History

Vienna at the beginning of the 20th century: Young Egon Schiele, with his very original, erotically charged works, is one of the most controversial artists of his time. He lives passionately for his art, which is inspired by beautiful women and the spirit of an era that is coming to an end. His younger sister Gerti is his first muse but, much to her displeasure, more and more girls begin posing for him. When Egon’s fellow artist and friend Gustav Klimt introduces him to the redheaded
Wally, it is not long before the two become connected by more than just their love for art.

Supported by the Austrian Embassy in Thailand
TRAILER: https://youtu.be/cgWVUBT2Uaw

SCREENING :
11/07/2019 19:00

SPECIAL EVENT : GERMAN FILM WEEK
100 THB (one price)

Supa Modo
74 นาที
เสียง : เยอรมัน | บรรยาย : อังกฤษ และไทย

GE/KE | 2018 | กำกับโดย Likarion Wainaina, ร่วมแสดงโดย Stycie Waweru, Nyawara Ndambia, Marrianne Nungo | ดราม่า

โจ เด็กหญิงวัย 9 ขวบ ผู้รักภาพยนตร์แอ็คชั่นและฝันอยากเป็นซุปเปอร์ฮีโร่ เธอหวังว่าสักวันจะได้ถ่ายหนังและเธอจะได้เล่นเป็นตัวนำในเรื่องด้วยตัวเอง โลกจินตนาการช่วยให้เธอลืมได้ว่าแท้จริงแล้วเธอป่วยเป็นโรคที่รักษาไม่หาย วันหนึ่งพี่สาวของโจไม่อาจทนเห็นน้องสาวที่ร่าเริงต้องใช้เวลาอันมีค่าไปกับการติดแหงกอยู่บนเตียงคนไข้ได้อีกต่อไป จึงพูดให้โจเชื่อว่าเธอมีพลังพิเศษอยู่ในตัวและร่วมมือแสดงกับคนทั้งหมู่บ้านเพื่อทำให้ฝันของโจเป็นจริง เรื่องราวชีวิตสุดซึ้งเรื่องนี้เป็นผลงานของผู้กำกับชาวเคนย่า Likarion Wainaina ซึ่งเกิดจากเวิร์คชอปภายใต้ความร่วมมือของกลุ่มผู้สร้างภาพยนตร์เยอรมัน-เคนย่า One Fine Day Films และ Ginger Ink สร้างขึ้นเพื่อบอกเล่าถึงพลังของจินตนาการและวิธีการบอกลาจากคนที่เรารักแบบไม่ธรรมดา (Berlinale)

“Supa Modo ทำให้ภาพยนตร์แนวซุปเปอร์ฮีโร่นั้นเข้าใกล้ความจริงอย่างที่สุด พาดำดิ่งสู่ฉากการจากลาสุดสะเทือนอารมณ์แบบไม่ทันกะพริบตา แต่ในขณะเดียวกันก็เป็นภาพยนตร์ที่มีพลังพิเศษอยู่ในตัว ทำให้เราเชื่อในความเป็นอมตะของจิตนาการและพลังของมันที่ความตายไม่อาจทำอะไรได้” (kino-zeit)

Supa Modo

74 min
In Original version with Thai and English subtitles

GE/KE | 2018 | Directed by Likarion Wainaina, with Stycie Waweru, Nyawara Ndambia, Marrianne Nungo | Drama

Nine-year-old Jo loves action films and dreams of being a superhero. Her greatest wish is to make a film herself and star in it. In her world of fantasy, she forgets that she is terminally ill. When Jo’s sister can no longer bear seeing the cheerful girl spend her precious remaining time in bed, she encourages Jo to believe in her magic powers and calls on the whole village to help make Jo’s dream become a reality.

TRAILER: https://youtu.be/G7ToKioHCoU

SCREENING :
12/07/2019 19:00

SPECIAL EVENT : GERMAN FILM WEEK
100 THB (one price)

The Young Karl Marx
118 min
เสียง : เยอรมัน | บรรยาย : อังกฤษ และไทย

FR | 2018 | กำกับโดย Raoul Peck, ร่วมแสดงโดย August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps | ดราม่า, ชีวประวัติ

ในปี ค.ศ. 1844 คาร์ล มาร์กซ์มีอายุ 26 ปี เขากำลังลี้ภัยหนีความผิดและอยู่ภายใต้ความหวาดกลัวในปารีสกับเยนนี ภรรยาของเขา ต่อมาเขาได้รู้จักกับฟรีดิช เองเงลส์ ซึ่งในตอนแรกเขาได้ดูถูกหนุ่มลูกชายเจ้าของโรงงานผู้นี้ไว้ว่าเป็นเพียงหนุ่มสำอางคนหนึ่ง แต่ไม่นานทั้งคู่ก็กลายมาเป็นเพื่อนกัน มีความคิดที่ตรงกันและร่วมกันร่างข้อเขียนที่พวกเขาหวังจะใช้เพื่อการปฏิวัติระบบโครงสร้างทางสังคม ความต้องการของพวกเขาคือจะไม่เพียงสร้างแรงบันดาลใจให้โลกอีกต่อไป แต่จะลงมือเปลี่ยนแปลงโครงสร้างของมันจริงๆ ผู้กำกับ Raoul Peck ได้เล่าเรื่องราวของการเคลื่อนไหวทางสังคมระดับโลก จุดเริ่มต้นของระบอบสังคมนิยมและเอกสารแถลงการณ์พรรคคอมมิวนิสต์ (The Communist Manifesto) นอกจากนั้น ภาพยนตร์ยังนำเสนอภาพชีวิตของคนวัยหนุ่มทั้งสองที่มีความมุทะลุ ผู้เชื่อมั่นอย่างแรงกล้าในอุดมการณ์สังคมนิยมและพลังการปฏิวัติของผู้ถูกเอาเปรียบและกดขี่ (Berlinale-Katalog)

The young Karl Marx เป็นเรื่องเล่าชีวประวัติที่เสนอภาพได้น่าประทับใจและครบเครื่อง นำเสนอมุมมองใหม่เกี่ยวกับตัวตนของคาร์ล มาร์กซ์ ด้วยวิธีการเล่าเรื่องที่มีความเฉพาะตัวมาก (Antje Wessels)

The Young Karl Marx
118 min
In Original version with Thai and English subtitles

GE/FR/BE | 2017 | Directed by Raoul Peck, with August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps | Drama, Biography

1844: 26-year old Karl Marx, debt-ridden and troubled by existential fears, lives together with his wife Jenny in exile in Paris. When he meets the slightly younger Friedrich Engels, he initially despises the factory-owner’s son for being a dandy. However, they eventually become friends and the two like-minded men find inspiration in each other. Together they draft publications designed to provide the inevitable revolution with a theoretical superstructure. Their aspiration is not just to interpret the world, but to change it fundamentally.
TRAILER: https://youtu.be/hVTDoZLssg8

SCREENING :
14/07/2019 16:00

SPECIAL EVENT : GERMAN FILM WEEK
100 THB (one price)

All About me
100 min
เสียง : เยอรมัน | บรรยาย : อังกฤษ และไทย

FR | 2018 | กำกับโดย Caroline Link, ร่วมแสดงโดย Hape Kerkeling, Luise Heyer, Sönke Möhring | ตลก, ดราม่า

ภาพยนตร์จากอัตชีวประวัติของนักแสดงตลกชาวเยอรมัน ฮาเปอ แคร์เคอลิง กวาดรายได้สูงสุดแห่งปี การันตีด้วยรางวัล Golden Lola ถึง 3 รางวัล
เรื่องราวเริ่มต้นที่เขตรัวร์ของเยอรมนี ในปี ค.ศ. 1972 ฮันส์ เพเทอร์เป็นเด็กชายอายุ 9 ปี ที่ถึงแม้จะอ้วนตุ้ยนุ้ยแต่ก็มีความมั่นใจในตัวเอง และไม่ได้เป็นอุปสรรคขัดขวางพรสวรรค์ที่สามารถสร้างเสียงหัวเราะให้คนรอบข้างได้เสมอไปแต่อย่างใด เขาหมั่นฝึกฝนความสามารถของเขาอยู่เสมอในทุกโอกาส ไม่ว่าจะเป็นที่ร้านขายของชำของยายเอนเนอ โดยมีลูกค้าในร้านเป็นผู้ชมหรือในโอกาสต่างๆ ที่เหล่าญาติๆ ผู้ชื่นชอบการสังสรรค์ของเขามารวมตัวกัน
แต่ทว่าครอบครัวที่เหมือนจะมีความสุขและสมบูรณ์แบบก็มีมุมอีกด้านซ่อนอยู่ แม่ของฮาเปอนั้นเป็นโรคซึมเศร้าขั้นรุนแรง กระนั้น สำหรับฮันส์ เพเทอร์แล้ว

All About me
100 min
In Original version with Thai and English subtitles

GE | 2018 | Directed Caroline Link, with Hape Kerkeling, Luise Heyer, Sönke Möhring | Comedy, Drama

Film adaptation of the autobiography of German entertainer Hape Kerkeling. This was the most viewed movie of the year and received 3 Lola awards.

It is 1972 in the Ruhr Valley of Germany. Hans-Peter is nine years old, a bit chubby but full of self-confidence – mostly due to his ability to make other people laugh. He nurtures this talent whenever and wherever he has the chance: sometimes performing to an audience of customers at his grandmother’s grocery store or for his party-loving relatives.
Hape’s idyllic family life, however, takes a downturn when his mother develops severe depression. Her sadness, however, proves an even greater incentive for Hape to work on his talent as a comedian.
TRAILER: https://youtu.be/_aviRQAyG-A

SCREENING :
14/07/2019 18:30

NEW RELEASES
120 THB / 60 THB THB for Alliance Française Bangkok students and members

หลบหน่อยแม่จะปล้น
102 นาที
เสียง : ฝรั่งเศส | บรรยาย : อังกฤษ และไทย

FR | 2018 | กำกับโดย Romain Gavras, ร่วมแสดงโดย Karim Leklou, Isabelle Adjani, Vincent Cassel | ตลก, อาชญากรรม

“ฟร็องซัวร์” (คาริม เลอกลู) ทำงานเป็นพ่อค้ายามานานหลายปี เขาอยากหลุดพ้นจากอาชีพนี้แต่ก็ยังไม่มีโอกาสเหมาะๆ เสียที จนกระทั่งเขาทำข้อตกลงกับเจ้านายว่าจะรับงานขนยาครั้งสุดท้ายที่สเปนแล้วเลิกอาชีพนี้อย่างถาวร แต่การทิ้งทวนของฟรองซัวร์เต็มไปด้วยอุปสรรคมากมาย เขาจึงจำเป็นต้องดึง “แดนนี” (อิซาแบล อัดจานี) ผู้เป็นแม่แท้ๆ มาช่วย อย่างไรก็ตาม แม่ของเขาซึ่งควรจะช่วยให้สถานการณ์คลี่คลายโดยง่าย ก็ดันทำให้สถานการณ์ปั่นป่วนมากกว่าเดิมเสียอย่างนั้น

The World Is Yours
102 min
In French with Thai and English subtitles

FR | 2018 | Romain Gavras, with Karim Leklou, Isabelle Adjani, Vincent Cassel | Comedy, Crime
Francois is a petty drug dealer whose dream is to settle down and set up a Mr Freeze’s ice lolly franchise in Morocco. But his ambition is smashed to pieces when he discovers that his own mother, a compulsive gambler and seasoned scammer, has burnt his savings that he was relying on to start this brand-new life. Putin, the local gang leader, offers Francois to do one last job in Spain so that he can make some money he desperately needs. Things go from bad to worse when the deal goes wrong and everyone around him gets involved: his disillusioned love Lamya, his stupid former father-in-law who just got out of prison, two inseparable and uncontrollable wannabe gangsters and last but not least… his glamorous and manipulative mother.
TRAILER: https://youtu.be/wSz67WhE5CY

SCREENINGS :
17/07/2019 18:30
27/07/2019 18:00
31/07/2019 18:30

Celebration of French National Day
Saturday, July 13th from 7 PM at Alliance Française Bangkok
Free entrance
Swing Dance, Music, DJ set…
Dress code: Blue, white and red (colors of French national flag)

งานฉลองเนื่องในวันชาติของประเทศฝรั่งเศส
วันเสาร์ที่ 13 กรกฎาคม ตั้งแต่เวลา 19.00 น.
ไม่มีค่าใช้จ่ายในการเข้างาน
สวิงแดนซ์ ดนตรี ดีเจ
แต่งกายได้ตามสีธงชาติฝรั่งเศส : น้ำเงิน ขาว แดง

รายละเอียดเพิ่มเติม :
Tel: +66 (0)2 670 4200
www.afthailande.org

179 Thanon Witthayu, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok 10330
Direct line: +66 (0)2 670 4232 |Tel: +66 (0)2 670 4200|www.afthailande.org
Tel: +66 (0)2 670 4200
www.afthailande.org
Marie STEINER <marie.steiner@alliance-francaise.or.th>

 

You may also like...